Rhododendron og andre surbundsplanter

Plantning

Lave sorter af Rhododendron plantes med 40-50cm afstand.
Høje sorter af Rhododendron plantes med 60-80cm afstand.

Rhododendron og andre surbundsplanter plantes i ren Rhododendronsphagnum i et lag på 40 cm. Gennemvand sphagnumen godt inden plantning. Planten plantes i samme jordniveau, som den har stået og vokset i hos planteskolen, og trædes let fast i sphagnumen. Husk at vande jævnligt i starten, da surbundsbedet hurtigt kan tørre ud.

For at sikre surbundsbedet ikke tørrer ud i løbet af sommeren, er det en god ide at plante bunddække såsom lyng, tyttebær, gaulteria og stauder. Rhododendron kan plantes hele året rundt, blot jorden er frostfri. Rhododendron og andre surbundsplanter tåler fuld sol til halvskygge.

Pasning

Visne blomster og frøstande klippes af efter blomstring. Rhododendron og andre surbundsplanter må ikke udtørre, det kan derfor være nødvendigt at vande i tørre perioder af året.

Gødning

Surbundsplanter gødes med organisk Rhododendrongødning, som ikke vil give svidninger.

Gode planteråd

Jorden skal være løs, også i bunden af plantehullet. Plant i en grov Rhododendronsphagnum. Brug aldrig kunstgødning direkte i plantehullet, det vil svide rødderne.

Planter som står i potter gennemvandes grundigt inden plantning. Planten plantes i samme jordniveau, som den har stået og vokset i hos planteskolen. Planter i potter eller med klump kan plantes hele året, blot jorden er frostfri.              

Hent gerne plantevejledningen i en printvenlig pdf version.
Den åbner i et nyt vindue.

Hent pdf